Bizimle İletişime Geçin

Teknoloji

Blog Nedir? Nasıl Açılır?

Blog Nedir ? Nasıl Açılır?

İnternet dünyasının içerik yazılım türlerinden birisi olan bloglar, tüm sitelerin yarısından fazlasını oluşturmaktadır. Ev hanımlarından basın şirketlerine kadar herkesin içerik girişi için tercih ettiği Blog dünyasına Blog nasıl açılır? Diyerek girelim.

blog nedir

Herkesin internet dünyasından beklentisi farklıdır. Kimileri blog açarak para kazanmak ister kimileri ise blog açarak daha çok kişiye düşüncelerini ulaştırabilmeyi ister. Beklentinizi belirleyerek planlı bir şekilde ilerlemelisiniz.

Reklam Alanı

 

Blog Nedir? Nasıl Açılır?

Blog günümüzün en çok tercih edilen internet sitesi yazılım türlerinden birisidir. Blog yanı sıra forum, özel scriptler, sözlük yazılımları tercih edilerek site açılabilmektedir. Ancak Blog’un çok önemli bir avantajı var. Çok geniş bir dökümantasyon ve yazılım çeşitliliğine sahiptir.

Örneğin WordPress gibi bir açık kaynak kodlu blog yazılımı, Blog türünün diğer tüm içerik sistemlerinden öne çıkmasını sağlar.  Aklınıza gelebilecek her türlü eklentinin, konfigürasyonun, temanın ve ayarın bulunduğu WordPress sistemleri Blog serüveninizde tercih etmeniz gereken bir yazılımdır.

Blog Nasıl Açılır?

Evvela bir alan adına ve hostinge ihtiyacımız bulunmaktadır. Uygun fiyatlı bir firma üzerinden domain (alan adı) ve hosting satın alarak açacağımız internet sitesinin temelini atmalıyız.

Reklam Alanı

 

Domain ve hostingi aldık ancak bembeyaz boş bir sayfa karşımızda bulunuyor. Blog açacaksak eğer WordPress ile başlamalıyız demiştik. WordPress internet sitesinden dosyaları indirerek Filezilla aracılığıyla sitemize yükleyebileceğimiz gibi hostingin cPanel üzerinden otomatik WordPress kurulumu da gerçekleştirebiliriz.

En İyi Blog Yazılımları

Eğer WordPress kurmak istemiyorsak tercih edebileceğimiz birkaç farklı alternatif de söz konusu.

  1. WordPress
  2. Joomla
  3. Drupal
  4. Googleblogspot

blog nasıl açılır

WordPress İle Blog Açmak

Eğer tercihimiz WordPress’den yana ise oldukça şanlısınız. WordPress içerik sistemi üzerine tonlarca Türkçe kaynak bulunmaktadır. Bu konuda kendinizi hızlıca geliştirerek internet dünyası hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Reklam Alanı

 

WordPress Eklentileri: Arama motorlarının sizi tanıması için Yoast SEO, Akismet Anti-Spam, Jetpack gibi başlıca eklentileri yüklemenizi öneririz.

Eğer amacınız WordPress kullanarak e-ticaret yapmak ise WoCommerce yüklemeniz gereken bir diğer eklenti çeşididir.

 

Reklam Alanı

Şimdi geriye kalan sitemizi içerikler donatmak kaldı. Her gün düzenli olarak özgün içerik girişi yapmak sizleri kısa sürede istediğiniz noktaya getirecektir.

Diğer Teknoloji Yazılarımızı Okumak İçin Tıklayın.

Forum Sayfamızda açıldı ziyaret edip üye olmak istemez misiniz. 

Yazının Devamı
Reklam Alanı
Yorum Yapmak İçin Tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Trend Yazılar